Harta site-ului
Ajutor
Notă informativă privind implementarea măsurii de stagiu profesional de către SOFM Dubăsari pe parcursul anului 2022
Notă informativă privind implementarea măsurii de stagiu profesional de către SOFM Dubăsari pe parcursul anului 2022

În conformitate cu prevederile art. 34 din Legea 105/2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurare de șomaj, stagiul profesional este o măsură activă de ocupare a forței de muncă destinată șomerilor fără vechime în muncă în profesia/meseria deținută, în scopul creșterii șanselor de ocupare a acestora.
Pe parcursul anului 2022, SOFM Dubăsari a reușit să încheie contracte cu 4 angajatori, SRL Torent Plus, SRL Sanatoriul Struguraș, SRL Vila Dorului și SRL Evilinlux, cărora li s-au acordat subvenții lunare în mărime de 2734,50 lei, ce constituie 30% din salariu mediu pe economie pentru anul precedent pentru fiecare șomer stagiar antrenat.
Agenții economici au acceptat stagiul a 6 șomeri, care au obținut experiență practică în următoarele meserii: contabil, bucătar, operator la calculator, chelner. După antrenarea în stagiu profesional, 2 șomeri au fost angajați.
Pentru informații suplimentare cu privire la accesarea surselor financiare prin intermediul unui nou serviciu oferit de SOFM Dubăsari, stagiului profesional, ne puteți contacta telefonic la nr. de tel. 0248-52-462, sau  vizitând sediul subdiviziunii, s. Cocieri str. Țărmului nr.2.


 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Notă informativă privind implementarea măsurii de stagiu profesional de către SOFM Dubăsari pe parcursul anului 2022 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta